10 sparetips for studenter

Livet som student er fylt av utforsking, eventyr og læring – og ikke minst et stramt budsjett. Det er viden kjent at studenttilværelsen ikke er et liv i overflod, men må det virkelig være så ille? Er det mulig å spare som student, og hvordan skal man gjøre det? Mange spørsmål, og vi har svarene. Her kommer 10 sparetips for deg som er student.

  1. Lag et budsjett. Som student gjelder det å ha orden på økonomien. Regn ut hva pengene går til og hvor mye som blir til overs til andre ting – finnes det unødvendige utgifter du kan kutte ned på?
  2. Selg det du ikke trenger. Finnes det noen skatter i klesskapet eller under sengen som du ikke bruker? Gå gjennom det du har hjemme som du kan tenke deg å kvitte deg med.
  3. Søk stipender og bidrag. Det finnes ofte mange stipender du som student kan søke på uten altfor mye anstrengelse. Det samme gjelder for eksempel bostøtte.
  4. Jobb ekstra. I noen perioder går studiene på lavgir, da kan det være lurt å jobbe for å tjene litt ekstra penger. Bare pass på så du ikke jobber for mye, da kan du begynne å få uønskede samtaler fra Lånekassen med krav om å betale tilbake studielånet.
  5. Lag matpakker. Å lage store porsjoner og matpakker holder matutgiftene nede.
  6. Reduser matsvinnet – slutt å kaste! Lukt og smak på maten for å se om den fremdeles er bra – det er den ofte. Sleng sammen en ny rett – kanskje en restegrateng kan smake?
  7. Kjøp store kvanta. Unngå mange dyre småkjøp, sats i stedet på å kjøpe store kvanta et fåtall ganger i større butikker. Dette gjør ikke bare at du sparer penger, du får også inspirasjon til nye, rimeligere og smartere måter å lage mat på.
  8. Benytt deg av studentrabatter. Det finnes studentrabatter overalt bare du ser etter dem – og de pleier å være gode.
  9. Bo sammen med noen. Kutt boutgiftene ved å bo billig. Del en leilighet med flere personer, eller sats på studentbolig. Det er ikke bare rimeligere, ofte er det også utrolig gøy.
  10. Åpne sparekonto. Selv om du bare kan legge til side en liten sum regelmessig, er det lurt å kunne bruke den som buffer eller ekstrapenger når det trengs.

Nordax Bank har sparekontoer med god rente som passer studentlivet som hånd i hanske. Les mer om hva vi kan tilby deg som kunde hos oss. 

LES MER OM NORDAX SPAREKONTO

Ta gjerne kontakt med oss hvis du har spørsmål om sparing. Lykke til!

 

Kopier lenke: