Brenner for å gi avviste boliglånssøkere en ny sjanse

Markedet for boliglån i Norge er stort, men én gruppe har fremdeles problemer med å komme seg inn i køen for boliglån – nemlig kredittverdige privatpersoner som ikke lykkes med å få lån hos storbankene, ofte selvstendig næringsdrivende.

– I dette segmentet tar vi innpå storbankenes andel, sier Jakob Lundblad, adm. dir. i Nordax Bank.                 

Nordax lanserte i mai et utfordrerprodukt som skal fange opp gig-økonomiens boliglånssøkere.

– Storbankenes standardiseringer og automatiseringer fører til utestengelse av mange privatpersoner som ikke passer inn i malen, men som har god tilbakebetalingsevne. Dessuten opplever mange at de ikke blir tatt så godt imot – at få bankansatte har tid til å lytte og gå gjennom livssituasjonen deres, sier Jacob Lundblad, adm. dir. i Nordax Bank.

Jacob Lundblad
– Storbankenes standardiseringer og automatiseringer fører til utestengelse av mange privatpersoner som ikke passer inn i malen, sier Jacob Lundblad.

Det er ikke første gang Nordax Bank lanserer noe som betraktes som et "utfordrerprodukt", det samme skjedde i 2004 da banken ble grunnlagt og det ble lansert et tilbud om forbrukslån i Sverige. 

– Jeg husker det godt. Jeg har hatt fordelen av å få vokse med dette selskapet fra starten, sier Jacob.

Etter å ha tatt master i bedriftsøkonomi i Lund, fikk han jobb i den nystartede banken da han nettopp hadde fylt 26. Siden da har Jacob Lundblad prøvd utallige roller og trappetrinn i Nordax Bank. Han var bare 29 da han fikk plass i ledergruppen, og i 2010 fikk han stillingen som markedssjef og viseadministrerende direktør.

– Da jeg etterfulgte Morten Falch som adm. dir., føltes det som et naturlig skritt å ta. Jeg har alltid vært stolt over Nordax som plattform, kredittvurderingene våre og posisjonen vi har i markedet – men vi kan gjøre mer. Det siste året har vi hatt mye fokus på å gjennomføre en strategisk analyse som har ført frem til en plan som kommer til å utvide kundetilbudet, og som innebærer ambisiøse vekstplaner.

Jacob Lundblad brenner for å gi avviste boliglånssøkere en ny sjanse:

– Fast ansettelse er ikke lenger et drømmescenario i den gig-økonomiske tidsalderen vi befinner oss i. Vi ønsker å være der for kunder som ikke har valgt de ansettelsesformene som tidligere var "tradisjonelle", og som dermed ikke passer inn i storbankenes kredittvurderingsmaler. I markedet finnes det et stort og voksende kundebehov som vi kan fylle.

I dag har Nordax Bank en utlåning til privatpersoner i Norden og Tyskland på over 20 milliarder kroner, et tall som forventes å øke fremover.

– Målet er 30–40 milliarder kroner i løpet av noen år, avslutter Jacob Lundblad.

 

Emneknagger: Om oss
Kopier lenke: