Bygg terrasse for å øke verdien på huset

God nyhet! Fra 1. mai i år trenger du ikke byggetillatelse for å bygge ny terrasse eller tilbygg på maksimalt 15 kvadratmeter. Det er aldri feil å nyte morgenkaffen i solen på sin egen, helt private uteplass. Det kan selvsagt koste en del å bygge, og særlig hvis du trenger hjelp av en håndverker. Du har kanskje ikke rukket å spare til terrassedrømmen? Da kan et oppussingslån være et godt alternativ.

Lån penger til terrassebyggingen

Hvis du ikke har penger å avse akkurat nå, kan du låne til å bygge terrassen du ønsker deg. Når du bygger nytt eller renoverer den terrassen du allerede har, øker du verdien på boligen. I de fleste tilfeller er dette en lønnsom investering på lengre sikt – uansett om du har måttet ta opp lån og betale rente.

Hos oss i Nordax kan du ta opp et oppussingslån med sikkerhet, det vil si at det i praksis er en utvidelse av boliglånet*. Eller du kan velge oppussingslån uten sikkerhet, noe som fungerer som et forbrukslån.

– Med et oppussingslån med sikkerhet, bygger du på boliglånet og får den lavere renten og den lange nedbetalingstiden dette lånet medfører. Men du bør ikke se bare på renten, se også på hva lånet koster deg totalt per måned. Det er som regel enklere og raskere å ta opp et forbrukslån, og du står helt fritt til å betale tilbake hele lånet akkurat når du vil. På den annen side, har et boliglån lenger nedbetalingstid og lavere rente slik at den månedlige utgiften blir mindre, sier Johan Engkvist, boliglånssjef hos Nordax Bank.

Øke ditt boliglån

Sikre verdien på huset

Det kan være god butikk å investere i en ny terrasse, men det er også andre ting å tenke på når det gjelder verdien på huset eller hytta.
– Det er ofte fornuftig å gjøre investeringer i boligen, og da også med andre utbedringer som både øker livskvaliteten og gjør huset mer attraktivt på markedet. Det kan være ting som å gå over tak og drenering for å unngå kostbare skader. Denne typen investeringer er med på å sikre verdien heller enn direkte å øke den, men kan være minst like fornuftige.

*For å ta opp et lån til oppussing må du ha rom for å ta opp mer lån på boligen. Du kan låne opptil 85 % av boligens verdi.

 

Lån penger til terrassebyggingen

Øke ditt boliglån

Oppussingslån uten sikkerhet

Kopier lenke: