Derfor skal du samle lånene dine i et boliglån

Hvis du har flere smålån, kredittkortgjeld eller kjøp på avbetaling, betaler du sannsynligvis unødvendig mye for lånene dine. Mindre lån har ofte kortere nedbetalingstid og høyere rente. En smart måte å senke kostnadene kraftig på, er å samle alle lån i et boliglån. I tillegg til lavere rente, får du også bedre kontroll når du bare har ett lån. Ikke noe å vente på, med andre ord. Bare gjør det!

- Å samle lånene i et boliglån er en effektiv måte å få orden på økonomien på. Men hvis du har høy gjeld, kan det bli en Catch 22, siden storbankene sjelden hjelper deg med dette. Nordax Bank fokuserer imidlertid på din fremtidige betalingsevne og hjelper deg med gjeldsforpliktelsene. Når du har søkt om å utvide boliglånet hos oss, legger vi stor vekt på å snakke sammen for å få et mer nyansert bilde av den økonomiske situasjonen din, sier Johan Engkvist, boliglånssjef i Nordax Bank.

Er det alltid en fordel å samle lånene?

Ja. Så lenge rentekostnaden blir lavere, tjener du på å samle lånene. Den effektive renten blir også alltid lavere. Den effektive renten er den egentlige renten, der alle varslings og administrasjonsgebyrer er inkludert. Når du kun har ett lån slipper du flere gebyrer, pluss at du bare trenger å holde rede på én betaling per måned.

Fordeler

  • Færre varslings og administrasjonsgebyrer
  • Lavere rente
  • Bedre kontroll
  • Færre lån = bedre kredittverdighet

SØK OM Å samle lånene

Lavere rente med et boliglån

Når du har boligen som sikkerhet, innebærer det lavere risiko for banken. Det betyr at du får bedre lånevilkår og lavere rente sammenlignet med et forbrukslån uten sikkerhet. «Ved å samle forbrukslånene i et boliglån kan du senke renten med omkring 10 %», sier Johan.

Beregne hvor mye du kan spare

Hvor mye kan jeg låne?

Du kan låne opptil 85 % av boligens verdi. Husk at boligverdien sannsynligvis har steget siden du kjøpte den. Det betyr i så fall at du har rom for å låne mer på boligen nå. Hvis du ikke vet nøyaktig hvor mye boligen din er verdt, fyller du ut ditt eget anslag i lånesøknaden, så kommer vi tilbake til deg.

Kan jeg få lån selv om jeg ikke er fast ansatt?

Alle som har inntekt kan søke om boliglån hos Nordax, uansett om du er vikar, ansatt på timebasis eller frilanser.

«Vi gjør en individuell vurdering av den økonomiske situasjonen din, selve ansettelsesformen har mindre betydning», sier Johan.

Binder jeg meg til noe når jeg søker?

Lånet trer ikke i kraft før du har akseptert lånetilbudet og skrevet under. Det koster ingenting å søke, og du har ingen forpliktelser før du har undertegnet lånedokumentene.

Begynn med å samle lånene dine

  • Trinn 1: Legg sammen de nåværende lånene dine Gå gjennom all gjeld du har, og pass på at du virkelig får med alle lån og kreditter du vil legge inn i et nytt lån. Dette kan være både litt større lån, mindre kredittkortgjeld og SMS-lån. Den sammenlagte summen av disse er beløpet du skal skrive i søknaden for å øke boliglånet.

  • Trinn 2: Søk om boliglån Når du vet hvor stort lån du trenger for å dekke de nåværende smålånene, kan du søke om et boliglån med lavere rente, bedre betingelser og færre gebyrer. Du kan låne minst 150 000 kroner eller opptil 85 % av boligens verdi. 

Hva skjer når jeg har sendt søknaden?

Etter at du har søkt om å samle lånene dine hos oss, vil en boliglånsspesialist se på søknaden og gjøre en innledende kredittvurdering basert på opplysningene du har oppgitt. Deretter kontakter vi deg med en foreløpig beskjed og informasjon.

SØK OM Å samle lånene

Kopier lenke: