Hvor mye av lønnen min bør jeg spare?

Det er mange grunner til å spare. Kanskje vil du gardere deg med en buffer, eller spare til pensjon eller en reise. Men hvor mye bør man spare – og hvor ofte? Her kommer noen tips til hvordan du kan orientere deg i sparejungelen.

Det aller første du bør gjøre er å sette deg et mål. Hva vil du spare til? Avhengig av om du er ute etter kortsiktig eller langsiktig sparing, kommer det til å påvirke hvor mye du setter til side hver måned.

Hvis du vil spare langsiktig, anbefaler vi sparing der du setter av omkring 10 % av lønnen din hver måned. Overfør penger til sparekontoen så snart lønnen kommer inn på konto, i stedet for å vente til lønnen nesten er brukt opp i slutten av måneden. En god start på sparingen er å gjennomgå alle utgifter og kutte ned på det som er unødvendig. Trenger du virkelig å kjøpe lunsj i kantinen hver dag? Eller kjøpe to par sko hver måned? Sannsynligvis ikke – sett pengene inn på sparekontoen i stedet.

Hvis du sparer kortsiktig til et større innkjøp eller en reise – prøv å spare mer enn 10 % av lønnen din. Bestem deg for bare å bruke penger på det nødvendigste, som bolig, mat og regninger. Samtidig kutter du ned på unødvendige utgifter – for eksempel klær og ting.  Å spare på denne måten kan fungere i en kort periode, men sjelden i lengden.

Vi i Nordax Bank tilbyr sparekonto med god sparerente, perfekt for både langsiktig og kortsiktig sparing.

Bare du bestemmer deg for å begynne å spare, blir det lettere! Her kommer fire enkle trinn som hjelper deg å komme i gang:

  1. Sett deg mål, hva sparer du til? Dette kan avgjøre hvor mye du legger til side hver måned
  2. Overfør ca. 10 % til sparekontoen så snart lønnen tikker inn
  3. Hvis du sparer til noe i nær fremtid, for eksempel et større innkjøp eller en reise, kan du spare mer
  4. Kutt om nødvendig ned på unødvendige utgifter og prioriter det du virkelig vil bruke penger på


Lykke til med sparingen!

NU øker Vi innskuddsrenten TIL 2,3 PROSENT! LES MER OM NORDAX SPAREKONTO

Kopier lenke: