Kjøpe bolig uten egenkapital?

Det er god økonomi å kjøpe egen bolig. Når du skal kjøpe bolig, krever banken at du selv stiller med egenkapital – det vil si minimum 15% av det boligen koster. Resten får du ofte låne av banken, hvis økonomien din tilsier at du kan tilbakebetale lånebeløpet. Men hva om du ikke har egenkapital, men likevel ønsker å eie fremfor å leie?

Hvordan få boliglån uten egenkapital

Mange som har egenkapital ved kjøp av bolig, har som regel kunnet spare penger over tid, enten på sparekonto eller BSU (Boligsparing for ungdom). Noen har også fått penger gjennom arv. Er du ikke i disse kategoriene, fortvil ikke – det finnes likevel alternativer for å få boliglån uten egenkapital:

  • Kausjonist
  • Forskudd på arv
  • Medlåntaker
  • Startlån

Boliglån med kausjonist

Har du lite eller ingen egenkapital, men foreldre eller andre som kan kausjonere for et beløp, kan dette være en god løsning. Kausjonistene stiller med sikkerhet i bolig eller annen eiendom, og gir banken en trygghet på dine vegne i tilfelle du får problemer med å håndtere lånet. Kausjonistene garanterer da for at de kan betale lånet for deg.

Boliglån med forskudd på arv

Kan familien eller andre du arver gi forskudd på arv, gir det deg en god mulighet til å komme inn på boligmarkedet. Arv kan være et sensitivt tema, sørg for at de det gjelder er klar for en slik forespørsel.

Startlån – når banklån eller kausjonist ikke er mulige alternativer

Hvis du ønsker å etablere deg med eget bolig men av ulike årsaker ikke kan få lån gjennom en privat bank eller har kausjonist, kan du søke kommunen din om Startlån.

Boliglån med medlåntaker

Har du en medlåntaker å dele lånet med, har dere samlet evne til å stille med egenkapital, og bankene innvilger ofte høyere lånebeløp ved to inntekter.

Vi håper du nå har litt hjelp på vei til din egen bolig. Hvis du har flere spørsmål, er du alltid velkommen til å kontakte våre rådgivere som gjerne hjelper deg.

Les mer om Nordax boliglån 

 

Kopier lenke: