Spar til en buffer

Hva gjør du hvis vaskemaskinen går i stykker, drivremmen på bilen ryker eller du får vannlekkasje på kjøkkenet? Når det skjer noe uventet er det deilig å ha en buffer med penger å falle tilbake på – et sikkerhetsnett når alt ikke går som planlagt.

En buffer må være lett tilgjengelig, gjerne plassert på en sparekonto med gebyrfrie uttak. Vi anbefaler at du har spart opp to månedslønner. Hvis dere er flere i husholdningen, kan det være lurt å gå gjennom utgiftene og spare én til to månedslønner per person – særlig dersom dere har felles økonomi og felles barn.

Hvis du har felles økonomi med en annen og dermed løpende utgifter, for eksempel at dere eier et hus eller har barn sammen, kan én til to månedslønner per person være en passende buffer. Vurder om dere kan kutte i utgiftene for å øke bufferen hver måned. Gå gjennom hvor mye dere bruker på mat, klær, reiser og andre ting.

En god regel er å spare 10 % av lønnen per måned. Men husk at beløpet egentlig ikke spiller noen rolle, det er bedre å spare litt hver måned enn ikke å spare i det hele tatt. Nordax har et sparekonto med god rente for nettopp dette formålet.

LES MER OM NORDAX SPAREKONTO

En buffer kan ha flere formål. Den kan også brukes når du vil gjøre noe spesielt, som å reise bort eller pusse opp huset – det er rett og slett penger du kan bruke til noe gøy.

Hvis du har spørsmål om hvordan du kan spare til en buffer – eller generelle spørsmål om sparing, kan du ta kontakt med oss på spar@nordax.no. Lykke til!

Kopier lenke: