Vanligste spørsmål

besvart og samlet på ett sted

Ofte stilte spørsmål og svar

Her har vi samlet og besvart spørsmål dere ofte stiller. Hvis du ikke finner svaret på nettopp ditt spørsmål eller du ønsker personlig kontakt med en av våre saksbehandlere, kan du ta kontakt med Kundeservice, så hjelper vi deg umiddelbart. 

Kontakt

Allmen informasjon - renteendring

Renten på lånet kommer til å øke for en del kunder. Dette er i samsvar med punkt 3 i Nordax alminnelige vilkår. Renteendringen innebærer at nedbetalingstiden på lånet holdes konstant. Dette gjør at ditt nåværende terminbeløp (månedsbeløp) vil øke. Vær oppmerksom på at informasjonen over er angitt per utskriftsdato og kan komme til å justeres dersom det forekommer endringer på ditt lån etter utskriftdatoen.

Årsoppgave for inntektsåret 2022

Årsoppgaven for inntektsåret 2022 er nå sendt ut. For deg med et aktivt lån, finner du den ved å logge in på Mine Sider. For deg med boligån, lån som er avsluttet eller hos inkasso, så har vi sendt disse så at de lander i din postboks/digitale postboks. Du kan med andre ord få årsoppgaver både digitalt, på Mine Sider og i postboksen.

Kundeinformasjon

Renteendring Forbrukslån

Boliglån

Aktuell informasjon i anledning sikkerhetssituasjonen i Ukraina

Akkurat nå får mange spørsmål som gjelder lån og innskudd. For deg som er kunde hos oss, har vi samlet svarene på de viktigste spørsmålene. Har du ytterligere spørsmål, er du velkommen til å kontakte oss.