Refinansiering

Ønsker du å redusere kostnadene dine og få en bedre balanse i økonomien din? Refinansiere dine lån - med eller uten sikkerhet i bolig.

Refinansiere

Med sikkerhet i bolig

Lån fra kr 250 000 opp til kr 10 000 000
Til søknaden

Refinansiere

Uten sikkerhet

Lån fra kr 10 000 opp til kr 600 000

Refinansiering - samle dine lån og senk kostnadene

Hvis du har flere smålån, kredittkortgjeld eller kjøp på avbetaling, betaler du sannsynligvis unødvendig mye for lånene dine. Mindre lån har ofte kortere nedbetalingstid og høyere rente. For å senke kostnadene kan du innløse de gamle lånene dine og erstatte dem med et nytt, større lån. Dette kalles refinansiering. Eier du en bolig, kan refinansiering med boliglån være en mulighet. Eller du kan refinansiere uten sikkerhet i et forbrukslån.

Lånekalkulator

Fordelene med refinansiering av gjeld og forbrukslån

Med refinansiering av smålån og kreditter får du både bedre kontroll og reduserte lånekostnader. 

  • bli kvitt avbetalinger, gebyrer, dyre lån og kreditter
  • få lavere månedskostnader
  • få bedre oversikt over økonomien
  • rydd opp i betalingsanmerkninger, inkasso og mange lån – bli mer kredittverdig

Refinansiering av gjeld med betalingsanmerkning

Har du betalingsanmerkninger eller inkassokrav? Det er nesten ingen banker som aksepterer dette, men hos oss i Nordax har alle som eier en bolig, mulighet til refinansiering av forbrukslån for å få ned de månedlige utgiftene og få bedre økonomi. For oss er den fremtidige betalingsevnen viktigere enn historikken.

Refinansiere uten fast ansettelse

Er du prosjektansatt, timesansatt, vikar eller frilanser? Hos oss kan du refinansiere med boligen som sikkerhet. Det vil si at du kan samle lånene dine i et boliglån, selv om du ikke er fast ansatt. I motsetning til de større bankene gjør vi en individuell vurdering av den økonomiske situasjonen din, og ser oss ikke blinde på hva slags ansettelsesforhold du har.

Til søknaden

Refinansiering boliglån

Hvis du eier en bolig, lønner det seg med refinansiering med sikkerhet. Det vil si at du samler dyre smålån i et boliglån, som har lavere rente enn et forbrukslån. Du kan utnytte verdistigningen på boligen. Hvis boligen har steget i verdi, er det rom for å låne mer. Du kan låne opptil 85 % av boligens verdi. Legg sammen den totale summen av det nåværende boliglånet og andre lån og kreditter, og søk om et nytt boliglån hos oss på dette beløpet.

Vi tar oss av flyttingen av boliglånet fra den gamle banken din – så snart vi har innvilget søknaden din og du har signert lånedokumentene.

Til søknaden

Refinansiering uten sikkerhet

Hvis du ikke eier en bolig, kan du velge refinansiering uten sikkerhet / refinansiering forbrukslån. Det vil si at du søker om et forbrukslån som tilsvarer den totale summen av de eksisterende lånene og eventuelt kredittene du har. Hvor stort lån du kan få, bestemmes av den økonomiske situasjonen din, men vi kan tilby lån fra kr. 10 000 og opp til kr. 600 000. Du kan få en nedbetalingstid på mer enn 5 år (opptil 20 år). Den endelige nedbetalingstiden bestemmes av kostnaden på lånene du skal refinansiere og presenteres i lånetilbudet (fra oss). 

Til søknaden

Hvor stort refinansieringslån kan jeg få?

Hvor mye du kan få i refinansieringslån avhenger av de økonomiske forutsetningene dine og om du velger refinansiering uten sikkerhet (forbrukslån) eller refinansiering med sikkerhet (boliglån).

  • Ved refinansiering med boliglån kan vi gi lån fra kr. 250 000 og opp til 85 % av boligens verdi (75 % av verdien dersom det er en fritidsbolig).
  • Ved refinansiering uten sikkerhet er det mulig å låne fra kr. 10 000 og opp til kr. 600 000. 

Det viktigste for oss er at du har råd til å betale tilbake lånet. Når du har sendt inn søknaden om refinansiering, tar vi kontakt for å få et helhetsbilde av den økonomiske situasjonen din. Da kan vi finne en løsning som passer for deg.

Tjener jeg alltid på refinansiering av lån?

Så lenge total rentekostnad reduseres, er det en fordel å samle lånene. Den effektive renten blir normalt også betydelig lavere. Den effektive renten er nominell rente pluss gebyrer og andre kostnader, og er den faktiske prisen på lånet. Med ett lån slipper du flere gebyrer, pluss at du bare trenger å holde orden på én betaling per måned.

Lånekalkulator

Søke refinansiering

Det koster ingenting å søke om refinansiering. Når du sender inn en søknad, gjør vi en kredittvurdering før vi begynner å se på opplysningene du har gitt.

1. Legge sammen alle lån:

Gå gjennom all gjeld du har, og vær nøye med å få med alle lån og kreditter du vil innløse med et nytt lån. Dette kan være både litt større lån, mindre kredittkortgjeld og SMS-lån. Den sammenlagte summen av disse er beløpet du skal skrive når du søker om det nye lånet.

2. Velg type refinansieringslån:

  • Refinansiering med sikkerhet (boliglån): Hvis du eier en bolig og har behov for å låne minst kr. 250 000, kan du samle lånene dine i et boliglån. Den sammenlagte summen av lånene dine, pluss ditt nåværende boliglån, er det beløpet du skal fylle ut når du søker om et nytt boliglån hos oss.
  • Refinansiering uten sikkerhet (forbrukslån): Hvis du ikke eier din egen bolig, er det også mulig å refinansiere uten sikkerhet ved å søke om et forbrukslån. Du kan låne fra kr. 10 000 og opp til kr. 600 000.

3. Fyll ut lånebeløpet i søknaden:

Når du har bestemt deg for hva slags refinansieringslån du vil ha, fyller du ut den aktuelle søknaden. Lenkene til søknadene finner du øverst på siden. Begynn med å fylle ut beløpet du ønsker å låne. Siden du vil nedbetale de nåværende lånene og kredittene, bør summen være det disse utgjør til sammen. Du kan også velge å låne mer i tillegg til dette.

4. Velg nedbetalingstid:

Husk at lengre nedbetalingstid betyr et dyrere lån til slutt. Derfor er det lurt å prøve å nedbetale refinansieringslånet så raskt du kan. Hvis du har mer penger til overs en måned, kan du selvsagt betale ned mer på lånet akkurat denne måneden.

5. Din økonomi:

Husk å fylle ut så mange detaljer som mulig om den økonomiske situasjonen din og hvilke fremtidsplaner du har, da det er dette som danner grunnlaget for vår vurdering.

6. Når du har sendt søknaden:

Etter at du har søkt om refinansiering hos oss, gjør vi først en kredittvurdering før vi går gjennom søknaden. Hvis det gjelder refinansiering med boliglån, vil en av boliglånskonsulentene våre ta kontakt med deg på telefon. Vi går da gjennom lånesøknaden sammen for å komme frem til en løsning som passer for deg.

Hvis søknaden om refinansiering med forbrukslån har blitt innvilget og du aksepterer tilbudet, er det viktig at du godtar vilkårene og skriver under på låneavtalen. Dette gjør du enkelt på Mine sider, der du logger inn og signerer med BankID. Når dette er gjort, kan lånet utbetales.