Refinansiere

Samle dyre smålån og kreditter i ett lån for å få bedre kontroll over utgiftene dine.

Refinansiering med sikkerhet i bolig

Lån fra kr 250 000 til kr 10 000 000

Til søknaden
Regneeksempel boliglån

Refinansiering uten sikkerhet

Lån fra kr 10 000 opp til kr 600 000

Lånekalkulator for refinansiering

Hvor mye vil du samle inn?
Hvor mye ekstra vil du låne?
Nedbetalingstid
Fortsett til søknaden
Ditt månedsbeløp inkl. rentefradrag
kr 7 716
Ekskluderer rentefradrag
kr 8 369
Lånebeløp
kr 400 000
Totalt beløp å betale
kr 502 140
Totalt beløp å betale etter skattefordel
kr 462 960
Eksempel rente
8,90 %
Effektiv rente
9,76 %

Representativt eksempel: Den effektive renten på lånebeløp 230 000 kr, over 108 måneder er 12,15 % (nom. rente 10,9 %). Etableringsgebyr er 949 kr og månedsgebyr 65 kr. Totalt beløp å betale tilbake er 370 440 kr, det betyr et månedsbeløp på 3430 kr i 108 måneder. Du kan velge nedbetalingstid mellom 1 og 20 år ved refinansiering. Renten er flytende og kan variere fra 7,9 % til 19,9 %. Den effektive renten for 230 000 over 108 måneder kan variere fra 8,89 % til 22,50%. (mars 2023)

Representativt exempel boliglån

Her følger et representativt eksempel som du kan bruke for å få en god oversikt over hvordan et boliglån med sikkerhet i eiendom hos oss er lagt opp.

Representativt eksempel
Boliglånkr 2 500 000
Nedbetaling30 år
Nominell rente p.a5.99 %
Effektiv rente p.a6.57 %
AvtaleGirokr 35 per måned
Etableringsgebyrkr 100 000 (4% av lånebeløp)
Månedlige terminbeløpet kr 15 607
Kostnadkr 3 118 415
Totaltkr 5 618 415

Refinansiering – samle lånene dine

Hvis du har flere smålån, kredittkortgjeld eller kjøp på avbetaling, betaler du sannsynligvis unødvendig mye for lånene dine. Sjekk om du kan få lavere kostnader gjennom å samle smålånene dine i et nytt, større lån. Dette kalles refinansiering.

Eier du en bolig, kan refinansiering med boliglån være en mulighet. Eller du kan refinansiere uten sikkerhet i et forbrukslån.


Hvorfor refinansiere gjeld og forbrukslån?

  • Lavere rente: Gjennom å samle dyre smålån i ett lån er det mulig å få en lavere rente.
  • Færre avgifter: Ved å samle flere lån til ett blir du kvitt unødvendige administrasjonskostnader.
  • Bedre kontroll: Ett lån er lettere å holde oversikt over enn flere.

Refinansiering – samle lånene dine

Refinansiere lån

Finn totalsummen for lånene dine

Gå gjennom all gjeld du har, og vær nøye med å få med alle lån og kreditter du vil innløse med et nytt lån. Den sammenlagte summen av disse er beløpet du skal oppgi når du søker om det nye lånet.

Velg type refinansieringslån

Du kan velge å samle lånene og kredittene dine i et privatlån eller i et boliglån. Dersom du velger et boliglån, husk at ditt nåværende boliglån skal inkluderes i det beløpet du ønsker å refinansiere.

Signer låneavtalen

Vi gjør en kredittsjekk før vi vurderer søknaden din. Du får deretter et lånetilbud som du aksepterer ved å signere. Har du søkt om boliglån, blir du først kontaktet av en boliglånsspesialist.

Har søknaden din om refinansiering blitt avslått?

Refinansiering når andre banker sier nei

Refinansiering når andre banker sier nei

Hvis du ikke passer inn i malen, kan bankenes automatiske prosesser gi deg avslag på søknaden din om refinansiering. Vi gjør gjerne en ny vurdering av bankens beslutning. Vi gjør en individuell vurdering og tar oss tid til å få et helhetsbilde av dine økonomiske forutsetninger.

Refinansiering av gjeld med betalingsanmerkning

Refinansiering av gjeld med betalingsanmerkning

Har du betalingsanmerkninger eller inkassokrav? Det er få banker som aksepterer dette. Hos oss trenger ikke en betalingsanmerkning å stå i veien for å samle lånene dine i et boliglån. Når vi vurderer søknaden din, er det totalbildet og den fremtidige betalingsevnen din som er viktigst.

Refinansiere uten fast jobb

Refinansiere uten fast jobb

Er du prosjektansatt, timesansatt, vikar eller frilanser? Hos oss kan du refinansiere med boligen som sikkerhet. Det vil si at du kan samle lånene dine i et boliglån, selv om du ikke er fast ansatt. I motsetning til de større bankene gjør vi en individuell vurdering av den økonomiske situasjonen din, og ser oss ikke blinde på hva slags ansettelsesforhold du har.

Til søknaden
Refinansiering med sikkerhet i boligen

Refinansiering med sikkerhet i boligen

Hvis du eier en bolig, lønner det seg å velge refinansiering med sikkerhet. Det vil si at du samler dyre smålån i et boliglån, som har lavere rente enn et forbrukslån. Du kan utnytte verdistigningen på boligen. Hvis boligen har steget i verdi, er det rom for å låne mer. Du kan låne opptil 85 % av boligens verdi. Legg sammen den totale summen av det nåværende boliglånet og andre lån og kreditter, og søk om et nytt boliglån hos oss på dette beløpet.

Vi tar oss av flyttingen av boliglånet fra den gamle banken din – så snart vi har innvilget søknaden din og du har signert lånedokumentene.

Til søknaden

Refinansiering uten sikkerhet

Hvis du ikke eier en bolig, kan du velge refinansiering uten sikkerhet / refinansiering med forbrukslån. Det vil si at du søker om et forbrukslån som tilsvarer den totale summen av de eksisterende lånene og kredittene du har.

Hvor stort lån du kan få, bestemmes av den økonomiske situasjonen din, men vi kan tilby lån fra kr 10 000 og opp til kr 600 000. Du kan få en nedbetalingstid på mer enn 5 år (opptil 20 år). Den endelige nedbetalingstiden bestemmes av kostnaden på lånene du skal refinansiere, og presenteres i lånetilbudet fra oss.

Refinansiering uten sikkerhet
Hvor stort refinansieringslån kan jeg få?

Hvor stort refinansieringslån kan jeg få?

Hvor mye du kan få i refinansieringslån, avhenger av de økonomiske forutsetningene dine og om du velger refinansiering uten sikkerhet (forbrukslån) eller refinansiering med sikkerhet (boliglån).

  • Ved refinansiering med boliglån kan vi gi lån fra kr 250 000 og opp til 85 % av boligens verdi (75 % av verdien dersom det er en fritidsbolig).
  • Ved refinansiering uten sikkerhet er det mulig å låne fra kr 10 000 og opp til kr 600 000.

Det viktigste for oss er at du har råd til å betale tilbake lånet. Når du har sendt inn søknaden om refinansiering, tar vi kontakt for å få et helhetsbilde av den økonomiske situasjonen din. Da kan vi finne en løsning som passer for deg.

Tjener jeg alltid på refinansiering av lån?

Så lenge den totale rentekostnaden reduseres, er det en fordel å samle lånene. Den effektive renten blir normalt også betydelig lavere. Den effektive renten er nominell rente pluss gebyrer og andre kostnader, og er den faktiske prisen på lånet. Med ett lån slipper du flere gebyrer, pluss at du bare trenger å holde orden på én betaling per måned.

Lurer du på noe?

Finn svar på spørsmålet ditt her, eller kontakt oss.

Nordax Bank

NOBA Bank Group AB (publ)

Organisasjonsnummer: 556647-7286

Styrelsens forretningskontor: Stockholm

+46 (0) 8-508 808 00

www.noba.bank