Vi er Nordax

En spesialistbank som hjelper mennesker å gjøre gjennomtenkte valg for et liv de har råd til.

Nordax virksomhet

Nordax virksomhet i korthet

Nordax Bank er en ledende nordisk spesialistbank med fokus på finansiell inkludering og ansvarsfull kredittgivning. Vi ble grunnlagt i 2003 og har i dag drøyt 450 ansatte som arbeider for kunder hovedsakelig i Sverige, Norge og Finland fra hovedkontoret i Stockholm.

De drøyt 300 000 kundene våre får spesialistkunnskap innen boliglån, seniorlån, forbrukslån og sparing. Nordax Bank står under tilsyn av den svenske Finansinspektionen, www.fi.se. Nordax Banks sparekontoer er omfattet av den statlige svenske innskuddsgarantien opptil 1 050 000 kr. etter vedtak hos det svenske Riksgjeldskontoret. Riksgjeldskontoret skal gjøre erstatningen tilgjengelig for deg innen 7 arbeidsdager fra den dagen banken er slått konkurs eller Finansinspektionen har besluttet at garantien skal tre inn. For mer informasjon gå til www.riksgalden.se/

Nordax Bank er eid av Nordic Capital Fund VIII/IX og Sampo. Siden januar 2019 har Svensk Hypotekspension (SHP) vært et heleid datterselskap av Nordax Bank, og i 2021 kjøpte vi Bank Norwegian. Det sammenslåtte selskapet har cirka to millioner kunder, drøyt 580 ansatte og en total utlåning på cirka 65 milliarder kroner.

Les mer
Sustainability

Vårt arbeid med bærekraft

Bærekraft er viktig for oss i Nordax. Vår kjernevirksomhet, ansvarsfull kredittgiving, er vårt mest sentrale fokus i arbeidet med bærekraft. Å fortsette med å tilby våre kunder lån de har råd til, samt å gi alt som kreves for at man som kunde skal kunne ta gjennomtenkte beslutninger, er helt sentralt for oss. Utover ansvarsfull kredittgiving har vi identifisert følgende fokusområder: medarbeidernes beste, god forretningsetikk og effektiv ressursbruk.

Vi er medlem i FNs Global Compact og lar deres 10 prinsipper for en ansvarsfull bedrift guide oss i vårt arbeid med kontinuerlig bærekraftarbeid. Slik strever vi alltid etter forbedring og utvikling for å kunne være med og oppnå de globale bærekraftmålene. I 2016 gjennomførte vi vårt første bærekraftregnskap i henhold til GRI G4.

Endorser Logo_gradient_blue_RGB.png

Les mer
Work with us

Jobb hos oss

Siden 2003 har Nordax hatt en sterk vekst og utvikling. Samlet er vi drøyt 450 medarbeidere fra Norge, Sverige, Finland, Danmark og Tyskland, som alle sitter samlet på vårt kontor i Stockholm sentrum.

Vårt arbeidsklima kjennetegnes av samarbeid, arbeidsglede og engasjement. Vi har en fleksibel tilnærming til våre medarbeideres individuelle behov og verner sterkt om likestilling, respekt og arbeidsmiljø. Gjennom bred kompetanse og stort personlig ansvar hos våre medarbeidere, har en selskapskultur vokst frem som bygger på delaktighet og beslutningskraft.

På Nordax-konsernets nettside finner du de ledige stillingene vi for tiden annonserer. Vil du være med å bidra til vår fremgang for å bli Nord-Europas ledende nisjebank? Da er du velkommen til å sende oss din søknad med CV.

Til ledige stillinger
Presskontakt

Pressekontakter

Det er viktig for oss å omtales i media på en riktig måte. Nordax har mange ansatte med dyp kunnskap om vårt selskap, vår forretningsidé og våre produkter. Vi streber etter å tilby rask hjelp, og å koble inn rett person ved hver eneste forespørsel - for klare svar og støttende datainnsamling.

Cooperation

Samarbeid med oss

Nordax samarbeider i dag med kredittformidlere og andre selskaper for å tilby lån til privatpersoner. Sammen utvikler vi nye salgskanaler og tilbud som gir merverdi for våre felles kunder.

Har ditt foretak eller din organisasjon spørsmål gjeldende samarbeid?
Velkommen til å høre fra deg til våre partner managers.

Kontakt forbrukslån: Jonathan Djerfsten
E-post: jonathan.djerfsten@nordax.se

Kontakt boliglån: Linus Olofsson
E-post: linus.olofsson@nordax.se

Bolagstyrning

Vil du vite mer om oss?

Ledergruppen i Nordax består av personer med lang erfaring innen vårt virksomhets-område. Flere i ledergruppen var med og grunnla selskapet – noe som bidrar til et ekte engasjement for selskapets forretningsidé og fremtid.

Velkommen til Nordax-konsernets hjemmeside hvis du vil vite mer. Der finner du blant annet mer informasjon om oss, vår ledergruppe og vårt styre.

Til nordaxgroup.com