Spar smart til egenkapitalen

Skal du kjøpe bolig? Gratulerer! Husk at du må betale 15 prosent av kjøpesummen kontant. Dette kalles egenkapital og dekkes ikke av et boliglån. Det er med andre ord på tide å begynne å spare – her tipser vi om tre viktige ting for å komme i gang!

  1. Ha rimelige forventninger til det nye hjemmet ditt
    Hvor stor bolig trenger du, og hvor skal den ligge? Vær realistisk! Du trenger ikke å slå til på drømmeboligen som det første du gjør, og behovene dine kommer til å endre seg med tiden. Tilpass investeringen trinn for trinn etter hva du har råd til.
  2. Lag en plan for hvordan du når målene dine
    Tenk tidlig gjennom hvor mye du trenger i egenkapital og hvor mye du må låne. Jo mer penger du kan legge i egenkapital, desto mindre penger trenger du å låne. Det kan være fint hvis rentene øker.
  3. Åpne en sparekonto med god rente
    Kom i gang med regelmessig sparing. Jo raskere du åpner en sparekonto, desto nærmere kommer du det nye hjemmet ditt. Bestem deg for rimelige delsparemål – det er så inspirerende å se hvordan pengene vokser. Legg inn en direkteoverføring fra lønns- til sparekontoen, slik at du ikke blir fristet til å bruke av det du sparer.

Ønsker du at pengene dine skal vokse så raskt som mulig? Da kan vi tipse om Sparekontoen vår, som har en av de beste rentene på markedet.

Trenger du boliglån?
Vil du låne penger til den nye boligen din, kan vi tilby boliglån – også hvis du skulle ha en betalingsanmerkning eller ikke har fast jobb.  Vi foretar en individuell, rettferdig vurdering av hvordan den økonomiske situasjonen din ser ut i dag og tar utgangspunkt i denne når du søker.

LES MER OM BOLIGLÅN

 

Kopier lenke: