Alle innlegg

5 grep for å få kontroll på økonomien
Sparetips
30. oktober 2023

5 grep for å få kontroll på økonomien

Finnes det noe som er lettere å utsette enn å ta tak i egen økonomi? Det er som regel alltid oppgaver som frister mer, og det kan være vanskelig å vite i hvilken ende man skal starte. I mellomtiden bygger den dårlige samvittigheten seg mer og mer opp. Høres det kjent ut? I så fall håper vi at du vil gi de fem enkle grepene våre en sjanse. Vi lover – så snart du har gjennomført det første punktet, blir det mye enklere å fortsette. Før du vet ord av det, har du fått kontroll på økonomien. Deilig, ikke sant?

Les mer
Psykologens 7 tips for å redusere økonomiske bekymringer

Hva skjer med deg når du tenker på penger? Unngår du å snakke om økonomien din fordi det føles vanskelig og som noe du ikke helt har kontroll på? Stress eller bekymringer knyttet til økonomi er vanligere enn mange tror og kan ramme folk uansett inntekt. Psykologene David Waskuri og Johan Östlin gir deg sine beste tips til hvordan du tar kontroll over bekymringstanker knyttet til økonomien.

Les mer
Selge eller kjøpe først?

Eier du allerede en bolig, men er på jakt etter ny? Da har du sikkert lurt på hva som er lurest – å kjøpe eller selge først? Dessverre er det nærmest umulig å gi et enkelt svar på dette spørsmålet. Det er fordeler og ulemper med begge alternativene, som det er smart å ha oversikt over. Da kan du velge det som passer din situasjon best.

Les mer
Kan jeg få boliglån hvis jeg har betalingsanmerkninger?

Ønsker du å kjøpe bolig, men har fått en betalingsanmerkning? Det kan være frustrerende å bli nektet lån på grunn av en feil. Du trenger faktisk ikke være i en dårlig økonomisk situasjon, selv om du har fått en betalingsanmerkning. Det er tross alt din fremtidige betalingsevne som er viktig. Det mener i alle fall vi , derfor kan vi tilby boliglån også til deg som har betalingsanmerkninger.

Les mer
Slik vinner du budrunden

Har du funnet drømmeboligen og møblert den ferdig i hodet før budrunden i det hele tatt har startet? Du er du nok ikke alene om det. Budrunden kan være stressende når du har funnet boligen du VIRKELIG liker. Nettopp derfor er det lurt å være forberedt! Her får du tips om hvordan du kan sikre at drømmeboligen blir din og ikke den andre budgiveren sin.

Les mer
Kjøpe båt – hva må jeg tenke på?

Hva er vitsen med å fly til Maldivene, når du i stedet kan duppe rundt i din egen båt i våre norske farvann i sommer?For mange innebærer båtkjøp en etterlengtet frihetsfølelse, men samtidig er det en stor investering og det er en del å tenke på før du slår til. Her er derfor våre beste tips for deg som vurderer å kjøpe båt.

Les mer
Slik arrangerer dere bryllupet på budsjett

Vil dere gifte dere uten å svi av alle sparepengene? Her kommer noen smarte tips for å holde utgiftene nede – for et fint og morsomt bryllup behøver faktisk ikke å koste skjorta.

Les mer
Derfor skal du samle lånene dine i et boliglån

Hvis du har flere smålån, kredittkortgjeld eller kjøp på avbetaling, betaler du sannsynligvis unødvendig mye for lånene dine. En smart måte å få mulighet till å senke kostnadene og få bedre kontroll, er å samle alle lån i et boliglån.

Les mer
Hvordan får jeg boliglån uten fast inntekt

Hos de store bankene kan det være vanskelig å få boliglån uten fast ansettelse, hvis du jobber prosjektbasert eller i engasjement, er vikar eller frilanser. Det kan være fryktelig frustrerende å ikke få lån når man jobber beinhardt og faktisk har inntekt. Det vet vi, derfor har vi valgt å tilby boliglån også til deg som ikke er i fast jobb.

Les mer
7 spørsmål og svar om lavkonjunktur

Det blir snakket mye om lavkonjunktur for tiden, men hva betyr det egentlig, hvorfor skjer det og hvordan skal man forberede seg? Her forklarer vi begrepene og svarer på spørsmålene du kanskje har tenkt på.

Les mer
Slik sparer du til egenkapital

Hvordan sparer man raskt opp egenkapital til bolig? Det kan føles litt overveldende akkurat nå, når alle snakker om dyr strøm, skyhøye bensinpriser og økt inflasjon. Men selv i usikre økonomiske tider er det ting du kan gjøre for å spare mer hver måned. For det er faktisk morsommere og enklere når du har en tydelig plan og et mål med sparingen – som en egen leilighet!

Les mer
Delt eller felles økonomi – hva er best for dere?

Oppstår det krangel om økonomi i forholdet, handler det ofte om at man ikke har tatt en skikkelig prat om hvordan husholdningsøkonomien skal organiseres. For å unngå unødvendig irritasjon, som fører til konflikt og i ytterste konsekvens til skilsmisse, kan redningen være å tidlige avtale hvordan dere løser det. Her er litt veiledning som kan hjelpe dere på vei.

Les mer
Gard svarer på de vanligste spørsmålene om boliglån

Det er ikke så enkelt å skjønne hvordan et boligkjøp foregår – spesielt ikke hvis du er ny i Norge og du kanskje er vant til at ting blir gjort på en annen måte. Det dukker opp mange spørsmål i første møte med banken, og kompliserte bankuttrykk gjør ikke saken enklere. Men hva er egentlig de vanligste spørsmålene og misforståelsene? Og et spørsmål som er like viktig – hva er det som kjennetegner Nordax, en del av NOBA Bank Group?

Les mer
9 tips når du skal kjøpe bolig

Vurderer du å kjøpe bolig? Da er det en del ting å tenke på. Her har vi samlet noen nyttige tips til boligkjøpet.

Les mer
7 nyttårsforsetter som gir deg et rikere liv

Nytt år, nye muligheter pleier man å si. Så hvorfor ikke benytte sjansen nå som et nytt år ligger foran deg? Her er våre beste forslag til nyttårsforsetter du klarer å gjennomføre.

Les mer
Slik velger du riktig bank

Usikker på hvilken bank du skal velge? Før var ikke valg av bank noe man tenkte så mye på – man endte ofte opp med å velge samme bank som foreldrene. I dag er det annerledes. Storbankene er ikke lenger de eneste alternativene, og de mindre bankene blir stadig flere. Med større utvalg blir det selvsagt vanskeligere å velge. Derfor har vi laget en liste over hva som er lurt å tenke på, hvis du vurderer å bytte bank.

Les mer
Derfor har du ikke lyst til å ta tak i økonomien

Ble du opptatt med Facebook igjen, selv om du vet at det finnes andre og mer kompliserte ting du burde ta tak i – som for eksempel din personlige økonomi? Da er du ikke alene. Vi mennesker har en lei tendens til å utsette ting som føles vanskelige.

Les mer
Hvordan får jeg boliglån som selvstendig næringsdrivende?

Mange drømmer om, og stadig flere gjør alvor av, å styre arbeidet helt selv og være sin egen sjef. Men det er også en bakside med ikke å ha en tradisjonell fast jobb. Du kan for eksempel bli nektet boliglån selv om du jobber mye og har inntekt. Ganske frustrerende, ikke sant? Vi mener det er på tide at dette endres. Nordax Bank tilbyr derfor boliglån uansett ansettelsesform.

Les mer
Forbered økonomien din på høye strømpriser

Du er ikke alene om å ha fått en uvanlig saftig strømregning. Strømprisen har skutt i været i hele landet, særlig i sør. Men hvorfor skjer dette nå, og vil strømprisene fortsette å stige i vinter? Det er flere årsaker til de høye strømprisene. Her får du noen tips til hva du kan gjøre for å være forberedt på eventuelle prisøkninger.

Les mer
Slik kjøper du bolig sammen med en venn

Føles drømmen om egen leilighet veldig fjern? Det kan være tungt å spare til egenkapitalen hvis du allerede betaler skyhøy husleie der du bor – litt som catch 22. Har du noen gang vurdert å kjøpe din første bolig sammen med noen? Hvorfor ikke en venn, en bror eller søster? Da kan boutgiftene bli lavere samtidig som boligen høyst sannsynlig vil stige i verdi. Med andre ord – en god investering.

Les mer
Starte for deg selv? Slik sikrer du privatøkonomien

En genial idé og en forretningsplan er nødvendig når du starter for deg selv, men hvordan sikrer du din private økonomi? Her er våre viktigste økonomitips til deg som drømmer om å bli din egen sjef.

Les mer
Kjøpe for å leie ut? Tenk på dette

Vurderer du å kjøpe en bolig for å leie ut? Da er du ikke alene. Ifølge Statistisk sentralbyrå eier nesten 10 % en sekundærbolig. Bolig har i prinsippet alltid vært en god investering på lang sikt. Statistikk fra Eiendom Norge viser at prisene har steget med 12 % det siste året. Men uansett om fremtiden ser lys ut for boligmarkedet, bør du regne ordentlig på det. Her er våre praktiske tips før du slår til.

Les mer
Slik får du orden på økonomien etter ferien

Tomt på kontoen etter ferien? Da er du ikke alene. Den høye prisstigningen har ført til at selv de som er flinke til å lage og følge egne budsjetter, fort bruker for mye. Her har vi samlet noen effektive måter å få orden på økonomien på. Ta sparingen som en utfordring, og ikke glem å unne deg noe når du har nådd målet.

Les mer
Flere tips
Nordax Bank

NOBA Bank Group AB (publ)

Organisasjonsnummer: 556647-7286

Styrelsens forretningskontor: Stockholm

+46 (0) 8-508 808 00

www.noba.bank