Bank-ID

BankID – hva det er og hvordan det fungerer

BankID er en personlig elektronisk legitimasjon som tilbys av de fleste banker i Norge og kan brukes for å signere dokumenter på nett. En BankID brikke er knyttet til ditt fødselsnummer slik at du ikke fysisk trenger å møte opp for å vise legitimasjon, men har fortsatt den høyeste sikkerheten og er juridisk bindende.

Les mer på BankID.no

Slik skaffer du BankID
BankID aktiverer du gjennom å kontakte din dagligbank. Når du legitimerer deg med BankID bruker du din brikke og benytter fødselsnummer, engangskode og det samme personlige passordet som du benytter i din dagligbank. Det er viktig at du har en aktiv BankID-avtale hos din bank, og at denne også fungerer eksternt. Vennligst kontakt din dagligbank for mer informasjon om aktivering.

Signering av låneavtale og opplasting av dokumenter

  1. Vi sender deg en link til den e-postadresse du oppga på søknaden. Dersom dere er to låntakere kommer dere til å motta en link hver, ettersom hver og en må signere med gyldig BankID.
  2. Trykk på linken for å logge inn med din BankID og tast inn din engangskode og personlige passord.
  3. Les nøye igjennom de dokumentene vi har lagt opp til deg, og lagre disse på din datamaskin for å beholde din del av lånedokumentene.
  4. For å få lånet utbetalt må du også laste opp innkomstdokumentasjon
    Når alt er klart, signer gjennom å taste inn engangskode og passord igjen.

Laste opp seneste lønnsslipp og selvangivelsen
For raskest håndtering av ditt ærende må du ha elektronisk tilgang til nødvendige dokumenter, og laste de opp samtidig som du signerer. Hva du må laste opp fremgår i brevet du får i linken.

Dersom du mottar lønnsslipp elektronisk som pdf-fil kan denne benyttes direkte. Husk at Nordax ikke har mulighet til å åpne passordbeskyttede filer.
Du vil finne din siste selvangivelse ved å logge deg på www.altinn.no.

Dersom du ikke har disse dokumentene elektronisk, kan du scanne eller ta bilde for opplasting. Husk at all informasjon og alle sider må med, samt at alt er av leselig kvalitet.

Kan du ikke få tilgang til elektroniske versjoner, må du ta en kopi av papirversjonene og sende per post.

Problem med linken vi har sendt eller med BankID signeringen
På bankid.no finnes mye hjelp og nyttige verktøy om du får problemer med signeringen. Dersom du bruker en iPad eller Smartphone kan det lønne seg å teste på en datamaskin i stedet. Løses ikke problemet må du ta hjelp av den bank som har utstedt din BankID.

Test din nettleser

Test din BankID

Test å signere dokument

Lurer du på noe?

Finn svar på spørsmålet ditt her, eller kontakt oss.

Nordax Bank

NOBA Bank Group AB (publ)

Organisasjonsnummer: 556647-7286

Styrelsens forretningskontor: Stockholm

+46 (0) 8-508 808 00

www.noba.bank