Du kan låne for å pusse opp

Hvis du tenker på å pusse opp, er det ofte forbundet med spørsmål om lån. Det koster ofte en del å renovere huset, bygge om hytta eller redde stabburet på gården som holder på å falle sammen. Hvis du har vurdert og forkastet alternativene med å bruke sparepengene dine eller låne penger av noen av dine nærmeste, er vi her for å hjelpe deg.

Oppussingslån med eller uten sikkerhet

Det er mulig å ta opp et oppussingslån uten sikkerhet (fungerer som et forbrukslån) eller oppussingslån med sikkerhet (utvidelse av boliglånet). Oppussingslån uten sikkerhet har høyere rente og kortere nedbetalingstid. På den andre siden har du full frihet til å betale tilbake hele lånet akkurat når du vil. Med oppussingslån med sikkerhet utvider du boliglånet og får den lavere renten og lengre tilbakebetalingstiden til dette lånet. Du må imidlertid passe på at du ikke allerede har lånt 85 % av boligens verdi, ettersom dette er grensen for utvidelse av lån.

Noen tips før du går videre med oppussingslånet

  • Tenk over hva oppussingen kommer til å koste. Innhent anbud fra håndverkere, eller gjør et ærlig anslag selv.
  • Sammenlign långivere og renter. Det finnes mange långivere. Vi satser på å gi deg lån du har råd til etter at du har gjort dine gjennomtenkte valg.
  • Når du har søkt om lån, bør du tenke gjennom kostnadene enda en gang. Du vil ikke dra i gang et prosjekt som koster mer enn det smaker.
  • Når lånet er utbetalt, kan du kjøre i gang og pusse opp. Betal fakturaene i tide slik at det ikke blir unødige ekstrakostnader.

Lykke til!

Emneknagger: Personlig økonomi
Kopier lenke: