Slik fungerer refinansiering

Refinansiering betyr at du tar opp et nytt lån for å betale tilbake gamle lån. Dette gjør du for å senke kostnadene og få bedre kontroll. Du kan også si at du samler mindre lån i et nytt og større lån.

Hvorfor skal jeg samle alt i ett lån?

Hvis du har mange smålån, kreditter eller kjøp på avbetaling, betaler du sannsynligvis unødvendig mye. Mindre lån har ofte kortere tilbakebetalingstid og høyere rente. Når du kun har ett lån slipper du dessuten flere varslings og administrasjonsgebyrer.

Fordeler med refinansiering:

  • lavere rente
  • færre gebyrer
  • bedre oversikt
Søk om å samle dine lån

Hva er refinansiering med sikkerhet i boligen?

Refinansiering med sikkerhet i boligen betyr at du samler forbrukslånene i et boliglån. Det vil si at du pantsetter boligen din, noe som gir lavere risiko for banken. Dermed kan de gi deg bedre lånevilkår sammenlignet med et forbrukslån, som ikke har noen sikkerhet.

Er det bedre å refinansiere med boligen som sikkerhet?

I de fleste tilfeller vil du tjene på å samle lånene dine, uansett om det er et boliglån eller et forbrukslån. Men det er enda bedre hvis du kan refinansiere med boligen som sikkerhet. Et boliglån har bedre lånebetingelser, som lavere rente og lengre tilbakebetalingstid, enn et forbrukslån.

Hvordan vet jeg om jeg kan låne mer på boligen?

Du kan låne opptil 85 % av boligens verdi (75 % hvis det er en fritidsbolig). Hvis du tok opp fullt boliglån da du kjøpte boligen og ikke har rukket å nedbetale så mye, kan du dra nytte av verdiøkningen. Hvis boligen har steget i verdi fra du kjøpte den, er det rom for å låne mer. Er du usikker på boligens verdi, kan vi hjelpe deg med dette når du har sendt inn søknaden.

Hva gjør jeg når jeg har boliglån i en annen bank?

Legg sammen summen av det nåværende boliglånet og andre lån og kreditter. Deretter søker du om et nytt lån på dette beløpet hos oss. Vi hjelper deg med å flytte boliglånet fra den gamle banken din så snart vi har innvilget lånet og du har signert lånedokumentene.

Binder jeg meg til noe når jeg søker?

Det koster ingenting å sende inn en søknad, og du binder deg ikke til noe. Du får først en foreløpig beskjed fra en av boliglånsspesialistene våre og informasjon om eventuelle tilleggsopplysninger vi trenger. Hvis lånet blir innvilget får du deretter et lånetilbud. Lånet utbetales ikke før du har akseptert lånetilbudet ved å signere lånedokumentene og sikkerheten i boligen din er registrert.

Søk om å refinansiere hos Nordax Bank her

Lurer du på noe?

Finn svar på spørsmålet ditt her, eller kontakt oss.

Nordax Bank

NOBA Bank Group AB (publ)

Organisasjonsnummer: 556647-7286

Styrelsens forretningskontor: Stockholm

+46 (0) 8-508 808 00

www.noba.bank