Flere tips

Slik velger du riktig bank
  • Boligøkonomi
  • Sparetips

Slik velger du riktig bank

Usikker på hvilken bank du skal velge? Før var ikke valg av bank noe man tenkte så mye på – man endte ofte opp med å velge samme bank som foreldrene. I dag er det annerledes. Storbankene er ikke lenger de eneste alternativene, og de mindre bankene blir stadig flere. Med større utvalg blir det selvsagt vanskeligere å velge. Derfor har vi laget en liste over hva som er lurt å tenke på, hvis du vurderer å bytte bank.

Velg det beste fra flere banker

Det første rådet er å være kunde hos flere banker. Du kan velge én bank med gode betingelser på boliglån og en annen som tilbyr best rente på sparekontoen. Velg de bankene som har et godt tilbud på det du trenger akkurat nå, og ikke nøl med å bytte hvis livssituasjonen og behovene dine endrer seg.

Bank til sparing – skal du spare på kort eller lang sikt?

Har du planer om å legge til side penger du ikke har tenkt å bruke på en stund? Da kan det være smart å finne en bank som tilbyr fastrentekonto med høy rente. I så fall binder du pengene dine i en forhåndsbestemt tidsperiode. Eller vurderer du å kjøpe bolig i løpet av det nærmeste året, og har planer om å spare til egenkapitalen? Da er en bank som tilbyr sparekonto med god rente et bedre alternativ, men der du kan ta ut pengene når du vil. Det kan altså være lurt å velge to ulike banker til sparingen – forutsatt at ikke en av dem har et supertilbud på begge spareformene.

Bank for boliglån – hvordan ser situasjonen din ut?

Hvilken bank er best for boliglån? Stadig flere søker om boliglån hos en mindre bank. Grunnen kan være et bedre lånetilbud eller at storbanken kanskje har sagt nei på grunn av at du ikke har fast inntekt eller har fått en betalingsanmerkning. De tradisjonelle bankene bruker automatiske prosesser, og det er fort gjort å få avslag umiddelbart når en søknad ikke passer inn i den vanlige malen.

Vi bruker derimot mye tid på å forstå de individuelle økonomiske forutsetningene dine, med fokus på fremtidig betalingsevne. Hos oss kan du søke om boliglån selv om du ikke er fast ansatt, eller har fått en betalingsanmerkning.

Les mer og søk boliglån

Bank for refinansiering?

Har du mange smålån som du ønsker å samle i et større lån for å få bedre kontroll og redusere kostnadene? Eier du bolig er det mest lønnsomme alternativet å refinansiere med boligen som sikkerhet. Dersom storbanken sa nei fordi du har for mange lån eller fått betalingsanmerkninger, er alternativet å søke om refinansiering hos oss i . Vi tror at den fremtidige betalingsevnen er viktigere enn betalingshistorikken.

Søk om å refinansiere her

Bytt bank når behovene og situasjonen endrer seg

Det er ikke feil å bytte bank hvis du finner en bedre deal hos noen andre, eller hvis situasjonen din endrer seg og du kanskje har fått fast ansettelse. Hos oss kan du derfor flytte boliglånet uten at det koster noe. Vi fakturerer ikke såkalt overkurs. Dette er et gebyr som de fleste banker bruker for å dekke «tapet» långiveren har når en låntaker vil innfri lånet i bindingstiden.

Nordax Bank

NOBA Bank Group AB (publ)

Organisasjonsnummer: 556647-7286

Styrelsens forretningskontor: Stockholm

+46 (0) 8-508 808 00

www.noba.bank