Flere tips

Slik arrangerer dere bryllupet på budsjett
  • Sparetips

Slik arrangerer dere bryllupet på budsjett

Vil dere gifte dere uten å svi av alle sparepengene? Her kommer noen smarte tips for å holde utgiftene nede – for et fint og morsomt bryllup behøver faktisk ikke å koste skjorta.

#1 Bryt normen

Glem alle andres forventninger og tenk i stedet på hvordan dere vil at nettopp deres bryllup skal være. En av årsakene til at mange bruker mye penger på bryllup er ofte forventningene om hvordan et bryllup “bør” være. Kanskje er det på tide å bryte den luksuriøse og kanskje litt stive normen og i stedet arrangere et kjempeflott, men samtidig billig bryllup?

#2 Sett opp et budsjett

Det blir helt klart enklere å planlegge bryllupet hvis dere vet hva slags budsjett dere har sett for dere. I neste runde tenker dere gjennom hva dere vil bruke mest penger på, og hva som ikke er like viktig. Kanskje er det viktigere for dere å kunne invitere flere gjester enn å bruke mesteparten av budsjettet på en brudekjole? Skriv en prioriteringsliste over alle utgifter og ranger det dere føler er viktigst for nettopp deres drømmebryllup. Bestem deretter omtrent hvor mye av budsjettet som skal brukes på de ulike kategoriene. Husk å ta høyde for eventuelle ekstra utforutsette kostnader. Pluss at det alltid er noe man glemmer.

#3 Planlegg i god tid

Når man planlegger sitt livs fest, er det lurt å være ute i god tid. De fleste lokaler bestilles året før, så dette er et fint sted å begynne. Pluss at det da er lettere å finne alternativer for å sammenligne priser. Ikke velg det første og det beste uten å ha sammenlignet ulike tilbud og sjekket rundt først. Vil dere komme billigere ut av det, bør dere også unngå høysesong som vår og sommer.

#4 Unngå ordene “brud” og “bryllup”

Mange firmaer legger på litt ekstra når de hører ordet bryllup, fordi de vet at mange er villige til å betale mer for nettopp en slik dag. Derfor kan det være lurt å forhøre seg om hva partytelt, buketter og blomsterarrangementer koster – uten å nevne ordene brudebukett og bryllupsfest. Husk også at det finnes fine kjoler som passer utmerket til bryllup – selv om de ikke kalles akkurat brudekjoler.

#5 Bruk nettverket deres

Det er alltid noen som kjenner noen. Hvis dere bruker kontaktene deres, kan dere spare mye penger. Tenk om det faktisk er slik at dere har en konditor og kokk i bekjentskapskretsen og et band som ville elsket å spille i bryllupet deres? Kjenner dere noen som er flinke til å ta fine bilder? Da kan dere droppe fotografen og spare noen tusenlapper.

#6 Gjør et kupp på loppemarked og second-hand

Man kan gjøre virkelig gode kupp på loppemarkeder og second-hand, og dette er i tillegg et mer bærekraftig alternativ. Du finner lett ulike kaffekopper, lyslykter og vaser til en billig penge, noe som kan bli en morsom detalj. Også brudekjole kan man som regel få kjøpt brukt til minst halv pris.

#7 Lån av venner

Før dere kjøper masse ting til bryllupet, kan det være smart å sjekke om dere kan låne de sakene dere har behov for. Post et innlegg på sosiale medier og spør om noen kan låne dere eksempelvis kakefat, vaser, lysestaker og annet dere trenger.

#8 La gjestene bidra

For å holde matkostnadene nede kan det være et alternativ med en buffé. Det er vanligvis litt billigere enn en treretters med bordservering. Det blir også en måte for gjestene å mingle på. Et annet alternativ er å droppe bryllupsgavene og i stedet be alle om å bidra til bryllupsfesten – for eksempel med en flaske vin. Det kan også være bidrag i form av penger.

#9 Let etter alternative lokaler

Behøver bryllupsfesten virkelig å utspille seg i sentrum eller på et slott? Kanskje kunne det fungere like bra litt lenger unna storbyen? Det finnes mange spesielle og morsomme alternativer som både koster mindre og får bryllupet til å skille seg ut og bli noe man husker litt ekstra. Mange lokaler krever at man bruker deres cateringfirma. Det er derfor lurt å finne et lokale der dere kan kjøre egen mat og drikke.

Nordax Bank

NOBA Bank Group AB (publ)

Organisasjonsnummer: 556647-7286

Styrelsens forretningskontor: Stockholm

+46 (0) 8-508 808 00

www.noba.bank