Flere tips

7 nyttårsforsetter som gir deg et rikere liv
  • Sparetips

7 nyttårsforsetter som gir deg et rikere liv

Nytt år, nye muligheter pleier man å si. Så hvorfor ikke benytte sjansen nå som et nytt år ligger foran deg? Her er våre beste forslag til nyttårsforsetter du klarer å gjennomføre.

1. By på et smil

Vi begynner helt enkelt. Start dagen med å smile til de du møter. Dette føles kanskje litt rart og unaturlig i starten, men akkurat som med annen trening kan du trene opp smilemusklene også. Til slutt kommer det til å føles helt naturlig. Det fine med dette er at personen du smiler til mest sannsynlig kommer til å bli glad og smile tilbake – plutselig har du satt i gang en positiv spiral!

2. Lag matpakke

Nå skrur vi opp vanskelighetsgraden. Det andre nyttårsforsettet handler om å spare penger ved å ta med seg matpakke på jobben. Start på et realistisk nivå. For de som vanligvis ikke har med seg matpakke vil kanskje en dag eller to i uka være en god start? Ikke gå for hardt ut. Et godt tips er å f.eks. lage en stor lasagne og fryse den ned i porsjoner.

3. Prøv deg på shoppestopp

Kjøper du ofte ting du allerede har eller egentlig ikke trenger? Da kan du prøve deg på en shoppestopp. Unngå å shoppe på en hel måned, med unntak av mat selvfølgelig. Shoppestoppen gjelder forbruk og ikke faste utgifter, så regninger og husleie kan du fortsatt betale.

4. Avslutt abonnementer

Hvor mange av streamingtjenestene dine bruker du fullt ut? Kanskje det er noen du ikke bruker i det hele tatt? Hva sier du til å avslutte noen av dem? Gå gjennom hva du har og avslutt de du ikke bruker.

5. Samle lån i et boliglån

Har du mange forskjellige lån? Da synes vi at du bør samle dem i et større lån. Det gir deg både bedre kontroll og lavere rentekostnader. Eier du bolig er det smartest å øke boliglånet og samle lånene der. Hos oss på Nordax kan du søke om å få samlet lån i et boliglån, selv om du ikke har fast jobb eller om du har fått en betalingsanmerkning. Les mer om å samle lån her.

6. Start en treningsgruppe

Spar penger og dropp treningssenteret. Start heller en treningsgruppe der du bor. Heng opp en lapp hvor du foreslår en dag, tid og sted for å løpe/trene sammen. Dere blir kanskje ikke så mange den første gangen, men ryktet kan spre seg fort. Om ikke intensiv trening er noe for deg kan en turgruppe være tingen.

7. Senk strømutgiftene dine

Strømprisene er fortsatt skyhøye, men det finnes effektive triks for å spare strøm. Visste du f.eks. at en vask på 40 grader kun krever halvparten så mye strøm som en vask på 60 grader? Senk strømutgiftene dine i 2023, tipsene finner du her: 12 måter du kan senke strømutgiftene dine på.

Nordax Bank

NOBA Bank Group AB (publ)

Organisasjonsnummer: 556647-7286

Styrelsens forretningskontor: Stockholm

+46 (0) 8-508 808 00

www.noba.bank