Flere tips

10 billige og morsomme ting å gjøre i ferien
  • Sparetips

10 billige og morsomme ting å gjøre i ferien

Trenger du tips til morsomme ting å gjøre i sommer som ikke koster skjorta? Her er noen rimelige og morsomme sommerfavoritter:

1) Ta toget en time bort

Planlegg en dagstur og ta toget til nærmeste bygd, tettsted eller by, og gjerne til et sted du ikke har utforsket før. Et miljøskifte pleier å være både inspirerende og avslappende.

2) Inviter deg selv på hytta til venner

Kjenner du noen med en koselig hytte, og som dessuten ville sette pris på besøk? Ta sjansen, inviter deg selv og tilby å lage mat og hjelpe til! Et annet tips er å bytte bolig med noen for en periode. Kanskje har du en venn på landet som vil se hvordan det er å bo i byen?

3) Lei en liten båt

Lengter du til sjøen, men har ikke båt? Det finnes flere nettsteder, for eksempel skipperi.no, hvor du kan leie en båt en dag eller en uke. Hvis du leier en mindre båt, kan du komme relativt rimelig fra det.

4) Bytt bolig med noen

Har du venner i andre deler av Norge som har lyst til å oppleve noe annet? Bytt bolig i en periode! Det finnes nettsider for dette også. BoligBytte, HomeExchange og HomeLink. I så fall MÅ du også se filmen “The Holiday”.

5) Forvandle boligen din til et luksushotell

Drømmer du om å bo på luksushotell? Med noen små grep får du hotellfølelsen hjemme. Sengen på femstjerners hoteller pleier å være noe spesielt. Sjekk på YouTube hvordan du rer opp som i en femstjerners suite og skap luksusfølelsen med store puter. Rydd bort ting som ligger fremme, og viktigst av alt, lag en deilig hotellfrokost med nybakt brød, vafler osv.

6) Puss opp

Er det noe du har hatt lyst til å fikse på hjemme, men så har det ikke blitt noe av? Slik har det lett for å bli. Men nå som du har fri, har du alle muligheter i hele verden. Burde du ha malt noen dører eller stoler? Da er sommeren en utmerket anledning. Benytt sjansen til å ta dem ut så du kan pusse og male ute. Et råd for å komme i gang er å ta en ting av gangen og sette mål for hva du skal bli ferdig med nettopp den dagen. Husk å feire hver gang du har oppnådd et delmål.

Få flere tips til oppussing her: Sjekkliste: Slik pusser du opp for å øke verdien på boligen

7) Ta en sykkelferie

Med sykkel kan du komme langt uten at det koster noe. Hvis du i tillegg liker å ligge i telt, kan det virkelig bli en billig ferie. En av Norges mest kjente sykkelruter er Rallarvegen, som er kåret til Norges vakreste sykkelvei av tidsskriftet Travel and Vacation. Rallarvegen starter på fjellet og slutter nede ved fjorden. Andre store sykkeldestinasjoner er Valdres, Telemark, Helgeland og de norske fjordene.

Her finner du listen over de 10 beste sykkelrutene i Norge: https://www.tripadvisor.se/Attractions-g190455-Activities-c61-t83-Norway.html

8) Gjør et kupp i bruktbutikken

Ta en nostalgitripp ved å besøke bruktbutikker og loppemarkeder. Det er spennende, for du vet aldri hva du finner. Dessuten er second hand bra for miljøet. Her finner du en oversikt over loppemarkeder: www.loppemarkeder.no

9) Ommøbler

Er du litt lei av leiligheten din? Du trenger ikke å male eller flytte bare av den grunn. Det kan være nok å ommøblere. Et rom kan bli både luftigere og få en helt ny atmosfære bare ved at sofaen flyttes til et nytt sted. Våg å eksperimentere!

9) Overnatt ute

Å sove under åpen himmel er undervurdert og fremfor alt billig. Hvis du aldri har prøvd, er det på tide. Ta med deg noen hvis du føler deg litt utrygg, og pass på å velge et sted det ikke er så mye mygg.

10) Rydd opp i garderoben

Det blir ikke sol hver dag i sommer, såpass kan vi spå. Men en regnværsdag kan være en fin anledning til å rydde i garderoben og selge det du ikke bruker på for eksempel Finn eller Tise. Du kommer til å bli ekstremt fornøyd med deg selv når du har kvittet deg med det du ikke bruker.

Nordax Bank

NOBA Bank Group AB (publ)

Organisasjonsnummer: 556647-7286

Styrelsens forretningskontor: Stockholm

+46 (0) 8-508 808 00

www.noba.bank