Forstå sjargongen før du tar opp boliglån

Last ned vår plugin Banklingo, som forklarer og direkteoversetter vanskelige bankbegreper til fem ulike språk når du surfer på nettet.

Er du en blivende debitor?

Nettopp – debitor er sikkert ikke et ord du strør om deg med til daglig. Det høres nesten litt ut som noe fra gamle dager – som borgere, bønder og ... debitorer? Eller? Kan det være noe man bruker i matlagingen? Nei, nå kan du slutte å gjette*. Last ned vår nye plugin Banklingo, som i stedet forklarer og direkteoversetter kompliserte bankbegreper til fem ulike språk når du surfer på nettet. Da blir det i hvert fall litt enklere å følge med på bankpraten!

*For deg som ble nysgjerrig: Når du låner penger i banken, er du debitor. En debitor er en som har en gjeld til andre.

Prøv plugin
Nordax Image

Vurderer du å kjøpe bolig? Her tar vi opp det som er viktigst å tenke på ved boligkjøp.

Les mer
Nordax Image

Hva er egenkapital, belåningsgrad og depositum? Vi forklarer begrepene og hvordan det fungerer med boliglån.

Nordax Image

Hva er refinansiering og når skal jeg gjøre det? Her går vi gjennom hvordan det fungerer og hvilke fordeler det gir.

Gard svarer på de vanligste spørsmålene om boliglån

Det er ikke så enkelt å skjønne hvordan et boligkjøp foregår – spesielt ikke hvis du er ny i Norge og du kanskje er vant til at ting blir gjort på en annen måte. Det dukker opp mange spørsmål i første møte med banken, og kompliserte bankuttrykk gjør ikke saken enklere. Men hva er egentlig de vanligste spørsmålene og misforståelsene?

Les mer
Gard svarer på de vanligste spørsmålene om boliglån
Slik sparer du til egenkapital

Slik sparer du til egenkapital

Hvordan sparer man raskt opp egenkapital til bolig? Det kan føles litt overveldende akkurat nå, når alle snakker om dyr strøm, skyhøye bensinpriser og økt inflasjon. Men selv i usikre økonomiske tider er det ting du kan gjøre for å spare mer hver måned. For det er faktisk morsommere og enklere når du har en tydelig plan og et mål med sparingen – som en egen leilighet!

Les mer

Slik vinner du budrunden

Har du funnet drømmeboligen og møblert den ferdig i hodet før budrunden i det hele tatt har startet? Du er du nok ikke alene om det. Budrunden kan være stressende når du har funnet boligen du VIRKELIG liker. Nettopp derfor er det lurt å være forberedt! Her får du tips om hvordan du kan sikre at drømmeboligen blir din og ikke den andre budgiveren sin.

Slik vinner du budrunden

Lurer du på noe?

Finn svar på spørsmålet ditt her, eller kontakt oss.

Nordax Bank

NOBA Bank Group AB (publ)

Organisasjonsnummer: 556647-7286

Styrelsens forretningskontor: Stockholm

+46 (0) 8-508 808 00

www.noba.bank